onsdag 4. januar 2012

"Stoffmisbruker" jeg?

Klikk for større bilde!
Så er endelig litt av hobbyrommet kommet på plass. Skjønt i et slikt hus kalles det vel gjerne "arbeidsværelset"! Man vet ikke hvor mye man har før man flytter har noen sagt, og det er veldig sant. Hos meg er kanskje innholdet i hobbyrommet det aller mest omfangsrike...og tunge! Stoff veier utrolig mye - vel, i hvert fall når det er i slike mengder. Nesten så jeg kunne starte butikk...!?!! Men haugen med små stoffbiter representerer den hobbyen jeg er aller mest glad i - lappeteknikk. Og som jeg har holdt på med siden jeg første gang laget en pute i Log Cabin-teknikk da jeg var 12 år, under bestemors kyndige veiledning.

På gamlemåten ja, med håndsøm av strimler på bomullsunderlag. Og for den som ser nøye etter, så er ikke garnsamlingen så liten heller....


I det hele tatt så er alt håndarbeide noe jeg alltid har hatt hang til. Jeg har strikket, heklet, slått nupereller, nålebundet, spunnet, tovet ull, sydd, drevet med papirklipp, skinnsøm, tegnet og malt - ja, og brodert da. ALT du kan gjøre med hendene og lage noe av har fenget interessen.

Klikk for større bilde!
Lappesømmen, strikking og hekling og papirklipp er de jeg driver mest med. I den siste tiden faktisk også som en kombinasjon, der f.eks. papirklippingen har gitt nye muligheter til lappesaker. Nye teknikker gjør det mulig å skape helt nye ting. Scrapbook-quilts tror jeg nesten jeg må være oppfinner av, i hvert fall i den formen jeg gjør det på. Kurs har det blitt - av flere ting, og gjerne sammen med min gode venninne Tina. Vi ga også ut boken Lappedrømmer for et par år siden, og arbeider nå med manus for neste bok.

Du synes kanskje det er overdrevent med kilovis med stoff og garn. (Det er faktisk mer av alt enn det som er på bildet!) Noen kommer helt sikkert til å arve en hel masse ubenyttede stoffbiter og nøste på nøste med garn, for det er mer enn et menneske kan overkomme i løpet av den tilmålte tiden som er til den slags. Men alle som driver med dette vet at UTVALGET er et poeng i seg selv. Da kan man lage overraskende kombinasjoner - rett og slett fordi man har masse å velge mellom. For ikke å snakke om mentalhygienen. En deppa stund blir fort snudd om jeg går og kikker litt på stoffene mine, eller en titt i hyllen for "eksklusive" garn fra ulike deler av verden. Alle som har dilla vet at følelsen av en garnhespe med kasmirgarn er hmmm - helt herlig!

For jeg er ikke "stoffmisbruker" - selv om det ser slik ut! God håndarbeidskveld!

1 kommentar:

  1. Jo, jeg kjenner meg jo litt igjen i denne beskrivelsen du gir.....Selv om jeg ikke har like mye, enda. Men garn og stoff fra andre steder i verden er en helt uslagbar souvenir.
    Så spennende det må väre å bo på prestegården. Det er lenge siden jeg var der og kikket på museet. Hilsen Ingrid

    SvarSlett