mandag 23. januar 2012

Nygammelt igjen!

Nygammelt i spisestua på prestegarden.

Så har møbelskramledamen slått til igjen! En spisestue denne gangen - med hjørneskap. Ja, ikke helt i samme fabrikat, men pytt - det er mørkt tre, og da går det bra! samlingen av gamle, brukte brune møbler vokser stadig. I gangen står et lite trillebord som må få behandling før det kommer på plass. Da blir spisestuen helt perfekt! Rart at det går an å bli så sykt lykkelig over gammelt skrammel (ja, jeg synes jo ikke det da!).


Hjørneskap med kulebein!
Spisestuen tilhørte en gammel dame på 102, som etterlot det hele til slektninger, som ikke så råd for å ta spisestuen, heldigvis for meg. Bedre her på prestegarden enn hos RIR, synes nå jeg da, og etter litt møbelpolish tror jeg spisestua var riktig så enig. For gamle møbler har et levd liv bak seg. Tenk hvor mange samtaler den har bivånt i løpet av årene. Antar at den er fra 1930-tallet, så det blir rundt 80 år med god mat, kanskje vin og en masse hemmeligheter!

Det er jo akkurat det som er med eldre ting, spesielt hus da, at de bærer på så utrolig mye historie. Ikke minst prestegarden, selvfølgelig. Ikke bare vår store dikters barneår, men også en masse andre mennesker har levd, grått, ledd og elsket i dette huset. Det sitter i veggene, det óg. Mon tro om mine historier føyer seg pent inn i rekken. Det gjør de nok. I mellomtiden skal prestegarden pyntes og forkjæles, slik et gammelt hus skal. Masse kjærlighet og omtanke, litt vask og puss, så går vi videre sammen litt til.

2 kommentarer:

 1. Dette er da ikke skrammel. Den spisestuen var helt nydelig. Den passer perfekt i dette rommet.
  Gratulerer.

  Det var så koselig å komme inn på prestegarden og se. Et skikkelig flott hus. Vi tar gjerne turen omigjen.

  Astrid

  SvarSlett
 2. Den var helt nydelig! Passer perfekt inn med deg;)

  SvarSlett