søndag 8. januar 2012

Hard to let go!

En liten papirengel til hverdags!
Så var helgen her hvor julen skulle ryddes vekk. Litt ork, litt trist - og litt godt også. Det startet med juletreet. I år har jeg hatt det mest fantastiske juletreet jeg noensinne har hatt. Ikke én barnål løsnet! Kanskje ikke så rart. Treet ble hugget rett oppe i skogen, og var 15 minutter uten vann. Det var rart og skjevt i stammen, som det en gang under marsjen hadde måtte bøye unna for et hinder, og igjen reiste seg rett og fint. I hvert fall var det strålende når det kom i sink-bøtten med stein. Masse tette små greiner, tett i tett med små barnåler. Litt oppadstående greiner, så det var lett å henge pynten på. Vel - i dag ble det gitt tilbake til naturen - sammen med et lass med busker og greiner Dagmar slet løs fra prestegardshagen.


De store juleenglene mine passet spesielt godt inn her på prestegarden - de er gamle nå, og trengte en stor karm å stå i for å komme til sin rett. Jeg nølte litt, skulle jeg pakke de ned? En prestegard kan da godt ha engler til hverdags? Etter litt betenkningstid fikk de silkepapiret sitt og står nå pent på loftet.

Her er sinkengelen jeg fant på nett.
Men jeg savner de sånn! Kanskje jeg skulle ta de ned igjen? I steden for har jeg laget meg noen hverdags-engler - første eksemplar ser du på bildet øverst. De er laget i papir - gammelt selvfølgelig - faktisk en sonate av Mozart, litt dekorkartong og en gullkule som hode. Superenkelt! Må innrømme at det var en sink-engel jeg fant på nett som var modellen. Den englen vil jeg gjerne ha - ikke spesielt juleengel heller, men helårsengel som kan stå fremme her på prestegarden hele året. Det kan nok papirneglene mine også - de skal bli flere, i forskjellige størrelser også.

Det er ikke bare englene som savnes når julen ryker ut. Alle lysene vi bruker i julen gjør det så varmt og hyggelig inne, spesielt om kvelden. Her krøp jeg til korset - og beholdt den ene lysslyngen. Den er så utrolig vakker - fylte blomster i flere lag med et lite lys midt i. Den kunne jeg bare ikke legge vekk, så nå henger den i det ene vinduet og lyser bløtt over blomstene som står under. Der skal den få henge - til neste jul! God hverdag!

1 kommentar:

  1. Så søt en engel. Slike må du lære oss å lage en gang.

    Astrid

    SvarSlett