søndag 29. januar 2012

Bjørnsonstien en januarettermiddag

Himmelrøden utover Langfjorden
Det er jo ikke langt mellom naturens høydepunkter her inne i Eidsvågen. Særlig om du bor på prestegarden, så er de rett om hjørnet. Et venninnebesøk - og en tur, nærmere bestemt Bjørnsonstien, ga masse flott bilder. Av stien, omgivelsene, restene etter Dagmar i romjula, furuskog (knapt en gran å se) - og ikke minst utsikten, som er "bærre vakker". Så var det en uvanlig flott dag å gå på tur også, blå himmel og sol ga de beste forhold. Har du gått Bjørnsonstien?


Bjørnsonstien er lagt til deler av restene av den opprinnelige ferdselsveien mellom Eidsvåg og Eresfjord på 1800- og 1900-tallet. Stien er 1,5 km lang - og det er et lett terreng, selv den minst turvante, og helt små barn klarer godt denne turen. Langs turen er det mangt å se. Området er vernet - det er en gammel skogstrekning med opprinnelig furuskog, nesten trolsk på det tetteste. Det er også mye hasseltrær i området, og de står tett i tett enkelte plasser. Kanskje er det litt nøtter å sanke også?

For en pust i bakken
For de som trenger det, er det nok av sitteplasser, både naturlige og de som er laga til. Gjerne plassert på et utkikkspunkt, så du kan nyte naturen og utsikten underveis. Akkurat nå gir etterlatenskapene etter Dagmar litt ekstra piff til turen, der store rotvelter og digre falne trær vitner om kreftene som besøkte oss. Men liene du passerer underveis vitner om at det har vært mange Dagmarer som har passert gjennom århundrene.

Eresfjorden en januardag
Endepunktet - 1,5 km innover Eresfjordsiden har fantastisk utsyn over fjorden og fjella bak. I dag var det spesielt vakkert. Sola ga liv til de snødekte fjella og himmelrødmen på vei tilbake viste vei utover Langfjorden. Vakkert! Når du i tillegg kan gå opp til Prestaksla, en snartur til Prestneset og se helleristningene på Boggestranda - ja, da er det faktisk verdt en søndagstur. Men det får bli en anna dag - her er bildene fra dagens lille utflukt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar