søndag 25. desember 2011

Flaggdag

Endelig kom så flagget til topps på prestegarden også. Nesten 2 timer på overtid løyet været og vi tok sjansen på å få det opp. 6 m/sek. frem til kl. 18 ble det meldt fra YR. Holder det er flaggstanga trygg i dag også. Å flærre flagg og knekke flaggstanga var bekymringen - men det holder visst nå. Du kan se tunet på prestegarden helt fra Tjellekleiva om du ser godt etter. For alle nærmere - over på Rød og inne i Eidsvågen sees det godt at vi overholder plikta. Hyggelig er det også - med flagg på tunet.


I går kveld for juletreet på tunet. Ja, ikke selve treet, furua var like hel den - til og med lysa hang på og lyste. Men gjerdeforankringen - i stål - som var stukket langt ned i bakken var vridd som en korketrekker. Sterke krefter kjemper om herredømmet på tunet. I går vant det for en stakket stund.

Fjella omkring fører vinden i sterke kast nedover lia. Det er sånn en ulyd - nesten som et hurtigtok som tar laus nedover fjellsidene. Her om dagen sto jeg på tunet og hørte det rase i fjella inne i Eresfjorden. Rumlingen var ikke til å ta feil av, og etterpå den dumpe lyden av steinblokker som treffer grunnen nedenfor. Ekkel lyd - underes på hvor det var. Lyden bærer god her inne mellom to fjordarmer.

Når Dagmar kommer til gards i kveld blir det nok ulyd i huset igjen. Ho dreier vestlig utpå kvelden, og da slår det godt i veggene her på tunet. I natt sovnet jeg mot alle odds da Cato lot raseriet sitt hamre mot nordves-veggen. Uvær skremmer ikke - presteboligen har stått i over 160 år nå, trolig står ho en natt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar